Sinop’ta Alkollü ve Ehliyetsiz Sürücüye Tam 190 Bin TL!
Sinop kent merkezinde gece saatlerinde gerçekleştirilen trafik denetiminde, kuralları ihlal eden bir motosiklet sürücüsü adeta servet ödedi. Ehliyetsiz ve alkollü olduğu tespit edilen sürücüye 190 bin TL idari para cezası uygulandı.

Gece Yarısı Polisten Kaçamadı
Olay, Sinop Fatih Caddesi üzerinde bulunan Şehit Salih Saraç Polis Merkezi Amirliği mevkisinde meydana geldi. Gece saat 21.30 sularında rutin kontrollerini sürdüren emniyet güçleri, şehir merkezi istikametine seyir halinde olan İ.G. yönetimindeki 57 ACN … plakalı motosikleti durdurdu.
Hem Alkollü Hem Ehliyetsiz
Polis ekiplerinin yaptığı kimlik kontrolü ve alkol testi sonucunda, sürücü İ.G.’nin hem ehliyetsiz olduğu hem de alkollü bir şekilde direksiyon başına geçtiği belirlendi. Trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücü hakkında hemen işlem başlatıldı.
Uygulanan Cezai İşlemler:
-
Alkollü araç kullanma suçundan ceza kesildi.
-
Sürücü belgesiz (ehliyetsiz) araç kullanmaktan işlem yapıldı.
-
Toplamda 190.000 TL tutarında dev bir para cezası uygulandı.
Motosiklet Yakınına Teslim Edildi
Kesilen ağır cezanın ardından motosiklet trafikten men edilmedi; ancak sürücünün aracı kullanmasına izin verilmedi. Olay yerine çağrılan bir yakınına tutanak karşılığında teslim edilen motosiklet bölgeden uzaklaştırıldı.




