Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Boyabat’ta Özel Gereksinimli Çocuklardan Örnek Proje: Üretiyor, Hayata Katılıyorlar

Boyabat’ta özel gereksinimli çocuklar üretime başladı. Sosyal Yaşam Derneği’nin anlamlı projesiyle çocuklar anahtarlık ve açacak üreterek sosyalleşiyor.

Boyabat’ta özel gereksinimli çocuklar üretime başladı. Sosyal Yaşam Derneği’nin anlamlı

Boyabat’ta Özel Gereksinimli Çocuklardan Örnek Proje: Üretiyor, Hayata Katılıyorlar

“Özel Gereksinimli Bireylerimiz Üretiyor”

​Boyabat Sosyal Yaşam Derneği, özel gereksinimli çocukların sosyal hayata katılımını artırmak ve üretim becerilerini geliştirmek amacıyla “Özel Gereksinimli Bireylerimiz Üretiyor” projesini başlattı. Dernek binası önünde gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinde çocukların el emeğiyle ürettiği hediyelik ve promosyon eşyaları basın mensuplarına tanıtıldı.

Boyabat’ta Özel Gereksinimli Çocuklardan Örnek Proje: Üretiyor, Hayata Katılıyorlar

​”Küçük Adımlar Büyük Sonuçlar Doğuracak”

​Proje hakkında açıklamalarda bulunan Boyabat Sosyal Yaşam Derneği Başkanı Aşenur Türkmen, annelerle el ele vererek bu yola çıktıklarını belirtti:

​”Özel gereksinimli çocuklarımızın sosyal yaşama katılabilmeleri için ‘Özel Gereksinimli Bireylerimiz Üretiyor’ projesiyle bugün ‘Bismillah’ deyip başlattık. Çocuklarımız anahtarlık, açacak ve reklam ürünleri gibi çeşitli materyaller üretiyorlar. Bu ürünlerin satışından elde edilecek gelirlerin bir kısmı yeniden malzeme alımı için kullanılırken, bir kısmı da dernek olarak çocuklarımızın sosyal yaşamlarında kullanabilmeleri için kendilerine verilecek. Büyük projeler küçük adımlarla başlar; bugün 4-5 çocuğumuzla başladığımız bu ufak adımın ileride bir kar topuna dönüşeceğine inanıyorum. Hedefimiz Boyabat’taki tüm çocuklarımıza ulaşmak.”

​Çocuklar Atölyede Keyifle Üretiyor

​Açıklamaların ardından çocukların atölye çalışmalarından renkli görüntüler paylaşıldı. Dernek bünyesinde kurulan atölye alanında özel gereksinimli çocuklar, baskı ve pres makinelerini kullanarak kendi anahtarlık ile açacaklarını ürettiler. Çocukların üretim sürecindeki heyecanı ve mutluluğu dikkat çekti.

​Velilerden Derneğe Teşekkür

​Etkinlikte söz alan veliler de duygularını paylaştı. Çocuklarının bir şeyler başarabilmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirten aileler, çocuklarının sosyalleşmesine katkı sağlayan bu imkânı sunan dernek yönetimine teşekkürlerini iletti.

​Dernek yetkilileri, projeye destek vermek veya katılım sağlamak isteyen tüm velileri Boyabat Sosyal Yaşam Derneği’ne davet etti.

Boyabat’ta Özel Gereksinimli Çocuklardan Örnek Proje: Üretiyor, Hayata Katılıyorlar57

Boyabat’ta Özel Gereksinimli Çocuklardan Örnek Proje: Üretiyor, Hayata Katılıyorlar5757