Kalebağı ve Kale Eteklerinden Tarım Arazilerine Akan Suya Bu Yapılır Mı?
Boyabat’ın incisi Kalebağı Mesire Alanı ve tarihi Boyabat Kalesi’nin eteklerinden süzülerek tarım topraklarımıza hayat veren su kanalı, sorumsuz kişi veya kişilerin çöplüğü haline geldi. Berrak bir şekilde toprağa ulaşması gereken can suyuna atılan atıklar görenleri çileden çıkardı.
Son görüntülenen manzarada, yukarıdan kanalın içine insafsızca atılan plastikler, evsel atıklar ve çöpler, doğaya ve insan emeğine verilen zararı bir kez daha gözler önüne serdi. Yıllardır bölgemizin en kıymetli doğal alanlarından biri olan Boyabat Kalebağı’ndan geçip çiftçimizin ürününü sulayan bu kanala yapılan çevre saygısızlığı, “Bu kadarına da abandone olunmaz!” dedirtti.

Bir Kaç Kişinin Duyarsızlığı Tüm Şehre Bedel Ödetiyor!
Tarihi dokusu, temiz havası ve cenneti andıran doğasıyla bilinen bölgemizde, üreticinin binbir emekle yetiştirdiği tarım ürünlerine giden suya çöp atmak sadece çevreye değil, geleceğimize yapılmış açık bir ihanettir.
-
Temiz Su Hakkı Gaspediliyor: Pırıl pırıl akması gereken sulama kanalına göz göre göre atılan bu atıklar, hem suyun akışını tıkıyor hem de topraklarımızı zehirliyor.
-
Göz Göre Göre Çevre Katliamı: Yalnızca bir veya birkaç kendini bilmez kişinin sorumsuzluğu yüzünden, tüm bölge halkının ortak değeri kirletiliyor.
-
Emekler Çöpe Atılıyor: O suyla sulanan meyveden, sebzeden ve topraktan hepimiz faydalanıyoruz. Doğaya atılan her plastik, soframıza kadar ulaşan bir tehdide dönüşüyor.




