Sinop’ta Kültür Rüzgarı: Minikler Mirasımıza Sahip Çıktı!
Sinop’ta çocuklara kültürel değerleri aşılamak amacıyla hayata geçirilen “Halk Oyunlarımız Mirasımızdır” projesi kapsamında, Cumhuriyet İlkokulu’nda coşkulu bir Halk Oyunları Yarışması düzenlendi. Minik öğrencilerin performansı izleyenlerden tam not aldı.
Cumhuriyet İlkokulu Sahnesinde Yöresel Esintiler
Programa Sinop İl Millî Eğitim Müdürü Osman Cebeci, okul yönetimi, çok sayıda veli ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte, Türkiye’nin farklı yörelerinden oyunlar sergilendi:
-
Açılış: 4/B ve 4/C sınıfı öğrencilerinin sergilediği, Sinop’un köklü kültürünü yansıtan Sinop Yöresel Halk Oyunu ile yapıldı.
-
Devam: 4/A sınıfı öğrencileri, Artvin yöresinin vakur ve asil oyunu Atabarı ile sahne aldı.
-
Final: 3/C sınıfı öğrencilerinin hareketli ve neşeli Silifke yöresine ait Ham Çökelek oyunu ile gösteriler sona erdi.
Şampiyon Ham Çökelek Oldu
Jürinin değerlendirmesi sonucunda dereceye giren sınıflar büyük heyecan yaşadı. Yarışmanın sonuçları şu şekilde açıklandı:
-
Birinci: 3/C Sınıfı (Silifke Yöresi – Ham Çökelek)
-
İkinci: 4/B ve 4/C Sınıfları (Sinop Yöresel Halk Oyunu)
-
Üçüncü: 4/A Sınıfı (Artvin Yöresi – Atabarı)
Geleceğin Mirasçılarına Ödül Yağmuru: Programın sonunda başarılı olan öğrencilere kupa, madalya ve çeşitli hediyeler takdim edildi. İl Millî Eğitim Müdürü Osman Cebeci, öğrencileri tebrik ederek kültürel mirasın korunmasının önemine dikkat çekti.
![]()
![]()
![]()




