Bu Nasıl Vicdan? Sinop’ta Derisi Yüzülmüş Köpek Yol Kenarına Bırakıldı
Sinop’ta mezbaha önünde yol kenarında bir köpeğe ait cesedin bulunması, çevredeki vatandaşların tepkisine neden oldu. Olayı gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirirken, görüntüler kısa sürede bölgede rahatsızlık yarattı.
Edinilen bilgilere göre, köpeğin bir aracın çarpması sonucu telef olduğu iddia edilirken, cesedin bu halde yol kenarına bırakıldığı öne sürüldü. Olayın yaşandığı alanın mezbaha çevresi olması ise tepkilerin daha da artmasına neden oldu.
“Sahipsiz Köpekler Bölgeye Bırakılıyor” İddiası
Vatandaşlar, bazı köylerden sahipsiz köpeklerin Sinop mezbaha çevresine bırakıldığını, bu durumun bölgede kontrolsüz bir köpek nüfusu artışına yol açtığını belirtti. Özellikle son dönemde sahipsiz hayvanların sayısında gözle görülür bir artış yaşandığı ifade edildi.
Trafik Güvenliği Tehlikede
Bölge sakinleri, sahipsiz köpeklerin zaman zaman Sinop–Erfelek karayoluna çıktığını, bunun da sürücüler için ciddi bir trafik güvenliği riski oluşturduğunu dile getirdi. Daha önce de benzer tehlikelerin yaşandığını belirten vatandaşlar, gerekli önlemlerin alınmamasından şikâyetçi.
Yetkililere Çağrı
Vatandaşlar, bölgede yeterli önlem alınmaması ve sorumlular hakkında cezai işlem uygulanmaması halinde, benzer olayların devam edeceği uyarısında bulundu. Hem hayvanların yaşam hakkının korunması hem de trafik güvenliğinin sağlanması için yetkililerin acilen harekete geçmesi istendi.
Olayla ilgili inceleme başlatılıp başlatılmadığına dair yetkililerden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.




