Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Boyabat Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısında Alınan Kararlar

Boyabat Belediye Meclisi, 2025 yılı Temmuz ayı olağan toplantısını 4 gündem maddesiyle gerçekleştirdi. Saat 17.30’da başlayan toplantıya, Belediye Başkanı Hasan Kara başkanlık etti.

Boyabat Belediye Meclisi, 2025 yılı Temmuz ayı olağan toplantısını 4

Boyabat Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısında Alınan Kararlar

Boyabat Belediye Meclisi, 2025 yılı Temmuz ayı olağan toplantısını 4 gündem maddesiyle gerçekleştirdi. Saat 17.30’da başlayan toplantıya, Belediye Başkanı Hasan Kara başkanlık etti. Toplantıda, ilçenin sosyal ve kültürel yaşamını etkileyecek önemli kararlar alındı.

 

Gökdere Mahallesi’ndeki Tarihi Ev İçin İmar Komisyonu Devrede

Gündemin ilk maddesi, Boyabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası‘nın Gökdere Mahallesi’nde bulunan tarihi bir evin kullanımı için yaptığı talep oldu. Çarşıya canlılık getirmesi beklenen bu evin durumu, oy birliğiyle imar komisyonuna gönderildi. Komisyonun incelemesinin ardından konunun tekrar meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

 

Şehit Doktorlar ve Merhumlara Vefa: İsimleri Park ve Caddelere Verildi

 

Toplantının en dikkat çekici maddeleri arasında, ilçeye hizmet etmiş veya şehit düşmüş isimlerin yaşatılmasına yönelik öneriler yer aldı.

  • MHP Belediye Meclis Üyesi Halim Şahin‘in önerisiyle, şehit olan doktorların isimlerinin Çamlıca Mahallesi Hastane Yanı Kamuoyunda Sağlıklı Yaşam Parkı olarak bilinen parka verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.
  • Sinop’tan gelirken tünel mevkiinde hayatını kaybeden ambulans sürücüsü Ender Çolaklı‘nın isminin evininde bulunduğu Camikebir Mahallesi’nde bir caddeye verilmesi de oy çokluğuyla kabul edildi.
  • İlçeye uzun yıllar hizmet eden Doktor Nazım İnebeyli‘nin ismi, halk arasında “Eczane Caddesi” olarak bilinen ve Doktor Nazım İnebeyli’nin evinin bulunduğu Orta Çarşı’daki sokağa verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.
  • Boyabat’ın renkli simalarından işadamı Sabri Öncü‘nün ismi ise Eski Sinop Yolu olarak bilinen caddeye verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Mustafa Özvatan Adı Belediye Sokağa Verildi

 

Son olarak, eski Boyabat Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı ve bir süre önce hayatını kaybeden Mustafa Özvatan‘ın isminin Belediye Sokağı‘na verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Boyabat Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısında Alınan Kararlar
Boyabat Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısında Alınan Kararlar

DSC 0198 scaled

DSC 0203 scaled